logo

Softwareprogramma Intramed

Het gebruik van ICT in de zorg is een onderwerp wat veel in het nieuws is. Wij als praktijk zijn van mening dat ICT een grote meerwaarde kan hebben voor de kwaliteit van onze zorg, mits het niet alleen administratief ondersteunend werkt, maar ook daadwerkelijk zorginhoudelijk een rol speelt.

Het door ons gebruikte software (Intramed) doet dit door internationale kennis te verwerken in een computerprogramma wat zowel beslissingsondersteunend werkt als zorgt voor optimale dossiervoering volgens de nieuwste standaarden in Nederland. U zult hier vooral iets van merken in onze communicatie: huiswerk of andere informatie, zoals vragenlijsten, zult u via dit systeem veelal over de mail ontvangen.

Daarnaast zult u de toepassing van ICT ook merken doordat u vrijwel nooit een nota van ons ontvangt, wij communiceren met meer dan 70 verzekeringen elektronisch over de administratieve zaken en proberen u hier zo min mogelijk of helemaal niet mee te belasten.

Overigens is een elektronisch patiƫntendossier wat door een enkele praktijk gebruikt wordt iets anders dan waar veel over in de kranten geschreven wordt. Dit landelijke elektronische patiƫntendossier zou de eigen programma's van de zorgverleners aan elkaar moeten koppelen. Tot op heden is dit niet van toepassing voor ons.

kinderfysio